Harakiri Mayrhofen

Harakiri

Harakiri is zelfmoord in het Japans.

Als je voor het eerst hoort dat in Mayrhofen één van de pisten de Harakiri heet, zal je natuurlijk aan compleet wat anders denken, totdat je in Mayrhofen bovenaan deze extreem steile afdaling staat, net voordat je skies je naar beneden doen glijden.

Niets is minder waar, de Harakiri, is echt een afdaling, die alleen iets is voor de echt moedigen onder ons, of diegenen die dat willen worden.

Het is de steilste, geprepareerde piste in heel Oostenrijk, met op het steilste punt een daling van 78%, wat zoveel wil betekenen als een hoek van ruim 140 graden.

De piste staat dus nog net niet haaks op de berg.

De Harakiri is de steilste piste

De Harakiri ligt op de noordhelling van de berg, en dus staat alleen in de middag de zon op de piste.

Een afdaling dus, waar de sneeuw niet zo snel zal smelten, wat op zich natuurlijk een groot voordeel is, alhoewel er natuurlijk wel wat eerder wat sneeuw naar beneden zal rollen dan op de andere pisten.

Maar dat heeft dan eerder te maken met de extreme steilheid van de Harakiri.

chalet wintersport Oostenrijk banner

Het is een uitdaging. Maar dan wel eentje die je natuurlijk niet al te licht moet nemen.

Het is echt geen piste voor een wintersporter die nog niet echt een gevorderde skiër is.

Gemiddeld vinden op deze steile afdaling, namelijk ruim 70 helicoptervluchten plaats per jaar, omdat een wintersporter de Harakiri toch niet de baas kon, en gewond raakte.

En helaas, er zijn ook wel eens doden gevallen op de steilste piste van Oostenrijk.

Deze piste heeft het in zich. Het is absoluut niet de makkelijkste piste, maar hij is wel de meest bijzonder piste, en zeker de moeite waard, als je heel erg goed kunt skiën.

Overigens, er vinden ook speciale fotomomenten plaats op de Harakiri, waarbij de aanwezige fotograaf graag een foto van je neemt, als je op deze enorm steile afdaling staat.

Of natuurlijk naar beneden komt skiën.