Harakiri Mayrhofen

Harakiri

Harakiri in Mayrhofen

Harakiri, de steilste piste in geheel Oostenrijk, met een dalingspercentage van 78%. Een extreem steile afdaling in Mayrhofen, en zelfmoord in het Japans. Voor diegenen die een spannende afdaling zoeken tijdens hun skivakantie in Mayrhofen Zillertal.

Waarom heet deze piste in Mayrhofen Harakiri?

Harakiri is zelfmoord in het Japans. Als je voor het eerst hoort dat in Mayrhofen één van de pisten de Harakiri heet, zal je natuurlijk aan compleet wat anders denken, totdat je in Mayrhofen bovenaan deze extreem steile afdaling staat, net voordat je skies je naar beneden doen glijden.

Appartement aan piste Harakiri Mayrhofen huren

Je kunt een ski appartement nabij Harakiri Mayrhofen Zillertal huren. Ook een ski appartement Mayrhofen Zillertal voor een vrienden groep en inclusief skipas. Ook is het mogelijk een hotel aan de piste te huren in dit spannende skigebied.

Bekijk hier alle vakanties in Mayrhofen

Durf jij deze piste met daling 78 % aan?

Niets is minder waar, de Harakiri, is echt een afdaling, die alleen iets is voor de echt moedigen onder ons, of diegenen die dat willen worden.

Het is de steilste, geprepareerde piste in heel Oostenrijk, met op het steilste punt een daling van 78%, wat zoveel wil betekenen als een hoek van ruim 140 graden. De piste staat dus nog net niet haaks op de berg.

Bekijk hier alle vakanties in Mayrhofen

De Harakiri is de steilste piste

De Harakiri ligt op de noordhelling van de berg, en dus staat alleen in de middag de zon op de piste.
Een afdaling dus, waar de sneeuw niet zo snel zal smelten, wat op zich natuurlijk een groot voordeel is, alhoewel er natuurlijk wel wat eerder wat sneeuw naar beneden zal rollen dan op de andere ski pisten.

chalet wintersport Oostenrijk banner

Extreem spannend en steil!

Maar dat heeft dan eerder te maken met de extreme steilheid van de Harakiri.
Het is een uitdaging. Maar dan wel eentje die je natuurlijk niet al te licht moet nemen. Als beginnende skiër is deze piste, Harakiri, te gevaarlijk en steil.
Het is echt geen piste voor een wintersporter die nog niet echt een gevorderde skiër is.

Veel ongelukken op deze steile piste

Gemiddeld vinden op deze steile afdaling, namelijk ruim 70 helikopter vluchten plaats per jaar, omdat een wintersporter de Harakiri toch niet de baas kon, en gewond raakte. En helaas, er zijn ook wel eens doden gevallen op de steilste piste van Oostenrijk.

Bekijk hier alle vakanties in Mayrhofen

Alleen als je heel goed kunt skiën.

Deze piste heeft het in zich. Het is absoluut niet de makkelijkste piste, maar hij is wel de meest bijzonder piste, en zeker de moeite waard, als je heel erg goed kunt skiën. Ideaal voor vrienden groepen die in de loop der jaren veel skivakanties hebben geboekt en zeker ook voor professionele wintersporters.

Laat je fotograferen tijdens je afdaling op Harakir Mayrhofen Zilleretal

Overigens, er vinden ook speciale fotomomenten plaats op de Harakiri, waarbij de aanwezige fotograaf graag een foto van je neemt, als je op deze enorm steile afdaling staat. Of natuurlijk naar beneden komt skiën.

Bekijk hier alle vakanties in Mayrhofen