Wintersport Mayrhofen

Wintersport

Mayrhofen is een geliefde bestemming voor een wintersportvakantie Oostenrijk 2024, en dat is ook helemaal niet zo gek. Wie een wintersport chalet in Oostenrijk zoekt, moet zeker eens in deze gezellige wintersport plaats kijken.

Dit leuke skidorp, alhoewel er de laatste jaren wel enorm veel is veranderd in Mayrhofen, is nog steeds erg sfeervol, en als de sneeuw de bergen bedekt, is het hier erg gezellig.

Prachtige ligging

Niet alleen ligt er bij het dorpje een werkelijk prachtig skigebied, ook in Mayrhofen zelf zal iedereen volop van de wintersport kunnen genieten. Want natuurlijk wil je na het skiën of snowboarden ook genieten van de apres ski, en de gezelligheid waar Tirol en het Zillertal zo bekend om zijn. Sommige zeggen dat Mayrhofen door de veranderingen van de laatste jaren de knusheid heeft verloren, maar als je kijkt hoeveel wintersporters hier in de winter geniten, dan durven we zelfs te beweren, dat het hier nog steeds erg knus en gezellig is.

Goede hotels en pensions in Mayrhofen

Dit skidorp in Tirol heeft dan ook erg goede hotels en pension, en natuurlijk mooie vakantiehuizen, en ook de infrastructuur van het dorp zelf is erg goed. Bovendien kan je op diverse plekken in het dorp een hapje eten, voor iedere prijsklasse, en er zijn tal van gezellige bars en cafés.

Voorbeelden zijn onder ander de Icebar, de Pilzbar, en om niet te vergeten, de Speak Easy Bar, en de Arena Disco en de Schlüssel, beide gerenomeerde discotheken, zijn tot in de late uurtjes geopend.

Wintersport Mayrhofen – Gegarandeerd plezier

Let wel, Mayrhofen is vooral in de winter, erg toeristisch, en het kan hier dus best wel druk zijn, maar dat heeft ook enorme voordelen, want zoals gezegd, de infrastructuur is erg goed, en het dorpje biedt tal van faciliteiten.

Bioscoop in dit wintersportgebied

Bijvoorbeeld de bioscoop, toch best wel zeldzaam in Tirol. Maar je kunt hier natuurlijk ook bowlen, rodelen, fitnessen, tennissen, schaatsen, squashen, en nog veel meer.

Bovendien zijn er tal van winkels, onder andere verschillende sportwinkels en ook verhuur van materiaal is op verschillende plekken mogelijk.

Kindvriendelijk

Wat voor het Zillertal belangrijk is, is ook voor Mayrhofen belangrijk, en vooral tijdens de wintersport.

Het skidorp, en het skigebied Zillertal 3000, staat bekend als uitermate gezinsvriendelijk, en zijn vooral erg kindvriendelijk.
Dat maakt deze plaats ook geschikt voor een wintersport vakantie met kinderen en zelfs als locatie voor een eenouder wintersport vakantie

chalet wintersport Oostenrijk banner

Dat merk je natuurlijk vooral op de pisten, maar ook aan de zeer goede kinderopvang, in Wuppy’s Kinderland.

Single vriendelijk

Dit wintersportgebied voor gezinnen en kinderen is ook aantrekkelijk als single wintersport gebied. Als je een single wintersport vakantie Oostenrijk wilt boeken, is dit een goede keuze.

Het skigebied Zillertal 3000

Het skigebied is ooit ontstaan door de aaneenschakeling van de kleinere skigebieden in Mayrhofen, Hippach, Lanersbach, en Finkenberg, en je kunt rustig stellen dat dit het grootste skigebied is in het Zillertal.

Zillertal 3000 is geschikt voor jong en oud, beginnende en gevorderde wintersporters. En iedereen heeft hier gegarandeerd enorm veel plezier tijdens de wintersport. En, door de aanbiedingen te vergelijken kan je hier een gunstig gelegen wintersport met skipas accommodatie boeken.

Natuurlijk heeft nog steeds ieder deel van het skigebied zijn eigen charme, maar als je echt wilt genieten van de witte pisten, dan kan je hier echt je hart ophalen, op tal van erg mooie afdalingen.

Eén afdaling, de Harakiri, is echt bijzonder, en zeker niets voor beginnende skiërs. Het is de steilste afdaling in Oostenrijk. Vanuit Mayrhofen kan je met de Penken kabelbaan naar het skigebied, net als overigens met de Ahornbahn naar de pisten op de Ahorn. Op de Penken ligt een keur aan blauwe en rode pisten, met brede en overzichtelijke afdalingen. Overigens, alle skigebieden hier zijn aaneengesloten, behalve de Ahorn en de Hintertuxer Gletscher, welke overigens ook erg aanbevolen is, temeer omdat je hier ook in de zomermaanden kunt skiën.

Off Piste en snowboarden

Vanzelfsprekend kan je op de pisten ook snowboarden, maar ook langlaufen en winterwandelen worden aangeboden, en je kunt rodelen op de erg mooie rodelbaan.En er zijn uitgebreide mogelijkheden voor off-piste skiën en snowboarden in skigebied Zillertal 3000.

Vans Penken Park

Iets speciaals is het Vans Penken Park. Zeg maar gerust HET Funpark in de Alpen, met 6 verschillende gedeelten, met ook weer verschillende elementen. Overigens is een bijzondere attractie, de gigantische Rainbow-Box.

Zillertal 3000